De afgelopen dag kon ik voor het eerst sinds jaren niet naar een bevrijdingsfestival.
Mijn getergde lijfje liet het nog niet toe. (Ik denk dat ik beter kan aanmonsteren op de Henri Dunant.) Ik beperkte me daarom tot een kop kofie en een krantje in een buurtcafe. Naast mij aan een tafeltje hangt een meisje van hooguit 16 jaar aan haar telefoontje.
Op luide sterkte communiceert zij met iemand aan de andere kant van de lijn.
”Maar weet je zegt ze, hij wil constant vrijen , ik word er gek van, en alles wat ik dan moet doen dat vind ik vreselijk.”

Ze luistert (kennelijk) naar het commentaar en vervolgt:
” Makkelijker gezegd dan gedaan. Als ik niet doe wat hij vraagt dan ben ik hem kwijt en stapt hij over op Aukje.”

Als vanzelf rees bij mij de vraag, is dit de viering van Bevrijdingsdag. Wanneer ben je bevrijd?