aan mijn broer Noël.

Natuurlijk is straattheater soms leuk, fijn, inspirerend en noem maar op.
Als het tenminste mooi weer is, dan sta je samen met anderen te genieten op de straten en de pleinen.
Helaas was er nu veel regen, regen. Treurigmakend.
Want veel voorstellingen gaan dan niet door, of vallen letterlijk in het water.

Nu ben ik nogal een diehard, een volhouder , wat dit soort zaken betreft , dus ik bleef. Ook omdat ik zelf (ooit dus….) aan straattheater heb gedaan. Dan weet je hoe het vaak afzien is voor de artiesten.
Een van de dingen waar ik vandaag hard om kon lachen speelde zich trouwens wel in een overdekt hokje af.
Een “tovenaar “lokte ons naar binnen.”Niet bang zijn het duurt maar een minuutje en dan bent u verlicht.”
En inderdaad binnen werden we door een rubberen gordijn gedrukt waarna we in een hel verlicht kamertje terecht kwamen en er een heus aureool boven ons hoofd ontstond.

Na deze verlichting ondanks regen en koude voeten toch gewacht op de circus attractie van de groep Tent. Zij speelden de zelfgemaakte voorstelling het “NET”.

Een grote open constructie van buizen en plastic netten stond tegen de Joriskerk opgesteld. En daarin hingen, klommen, sprongen de artiesten als een soort van aapjes rond. Apen hoeven zich niet gediscrimineerd te voelen , want ik vind hen soms ook net mensen. Geweldig lenige acrobaten. Een van de meisjes wringt zich letterlijk in allerhand bochten. Zij had (las ik ) als kind een Russische trainer.

Zij deed mij in haar bewegings-idioom sterk denken aan mijn broer Noël die zat als kind bij een gymnastiekvereniging “Excelsior” geheten. En omdat hij lenig , soepel ,slank en mooi was, werd er met hem ook wel gegooid , en zal ik nooit meer het moment vergeten dat hij boven op een menselijke pyramide stond, met een lief verlegen lachje .Dat ontroerde me zeer en dat gevoel kreeg ik nu tijdens deze voorstelling ook.

Het klimmen en klauteren (las ik) draait bij hen om de zoektocht naar succes. Dus je zag dat ze allemaal (in het spel) op hun eigen manier probeerden om een trucje, steeds beter en virtuozer uit te voeren. Soms was dat tragikomisch en miste ik eigenlijk de clownsneusjes. Straat-circus-theater op zijn best.