De herinnering aan de val van de muur deel ik met duizenden anderen, dat weet ik wel,
Maar iedereen heeft natuurlijk zijn of haar persoonlijke memories.
Ik werkte toen als coördinator van de grote
Manifestatie ‘Boulevard Oost-West.’ Bij mijn sollicitatie had ik voor de grap gezegd dat ik de functie alleen maar zou aanvaarden als de muur viel.

Mijn baan begon op 1 september en op 9 november viel de muur. Ik heb uren lang voor de TV gezeten, compleet in shock. Ik kende Berlijn nog met muur, want ik had daar een vriend, een kunstschilder, (die later naar Ibiza verhuisde en daar aan een overdosis D. overleed) Hij kende Berlijn op zijn duimpje en had me ooit een rondleiding langs de muur gegeven.
Nu viel die muur en waren zoveel mensen opeens uit hun ‘gevang’ bevrijd. De volgende dag- 10 november was mijn jongste broer jarig . Gelukkig is hij er nog steeds en is hij morgen dus ook weer jarig. (Zijn verjaardag is nu voor mij altijd gekoppeld aan de muur.)

Ik was totaal gesloopt na een doorwaakte nacht. Dat was toen en nu zou ik wel eens even in het hoofd van de intelligente v.m. laborante Angela Merkel willen kijken, Zij is nu de bondskanselier die de Ossies en de Wessies een kant op laat kijken.
Ik denk nu eigenlijk het meest aan haar, wat een ongelooflijke taak heeft zij in dit ‘verenigd’ Duitsland op haar schouders.